Hajápolás

Az arcunkat keretezi a hajunk, s így nagyon tudja befolyásolni frizuránk a megjelenésünk. Rövid, hosszú, göndör, egyenes stb...
Azt hiszem én aztán már majdnem mindent kipróbáltam, vagy legalábbis kiakartam: vállig érőtől, a derékig érőig, a frufrutól kezdve a pixie gondolatán át, egészen a tépettig, az ombre festéstől, a copacabánáig...
Jelenleg copacabana hajkoronával élek, s a hajfestés sajnos nem a legegészségesebb dolog. Így különös nagy igényt fordítok, hogy "kárpótoljam" ezt valahogyan.
Hosszabb ideig házi készítésű sampont is használtam, hiszen elterjedt instagramon egy új mozgalom, ami szerint a samponokba is rengeteg káros anyag kerül. Illetve, hogy azért szorulunk egyre több hajmosásra, mert a cégeknek ez éri meg, mert így több sampont vásárolunk. Ezért kipróbáltam, a szódabikarbónás, citromos receptet. Hát borzasztó döntés volt. Mivel a szódabikarbóna szárító tulajdonsága a hajamat teljesen kiszárította, darócossá varázsolta és a hajmosások száma sem ritkult annyira nagy mértékben.
Alapvetően azt kell tudni, hogy az én hajam extra vékony szálú ezért a volumen növeléssel igazán megszenvedek mindig. De rátaláltam erre a samponra, ami számomra csodákat tett s az összetevőit nézve ( INCI ) sem annyira szörnyű. Az ára viszont már annál inkább, de én több, mint féléve használom és még nem fogyott el a tubus, pedig 3 naponta mosok hajat.


A sampon:

 A balzsam:


Ez egy hajvég ápoló spray. Nekem nagyon bevált, mind amellett csodás fényt, s lágy esést ad a hajnak.


S természetesen a hajtípusom miatt a következő két termékre igazán nagy szükségem van.  Ez a száraz sampon vált be ez idáig a legjobban, pedig már rengeteget kipróbáltam. S kenterbe veri ez az összes nagy márkának a száraz samponját, ráadásul fele annyi áron. A hátránya, hogy nem mindig kapható, úgy, hogy ha meglátom a boltokban, már csapok is le rá.


Alapvetően "a kevesebb több" gondolatot választottam e téren, mivel nem akarok annyiféle kencét a hajamra pakolni. Néha-néha, ha úgy érzem feldobok egy-egy hajpakolást, főként a nyári időszakban. Ez általában termékmintákkal szokott történni. Így nincs is olyan, amit rendszeresen használnék.
Hajápoló vitaminról jelenleg nagy eszmecserét fordítok magamban. Mivel ezen a nyáron eléggé meggyengült szegény hajam, úgy, hogy most nagy nézelődésben vagyok, hogy melyik az a termék, amelyik leginkább megfelel az igényeimnek.
A hajformázás nekem egy fésű, pár csatt és egy hajgumi a hétköznapokban...így is nagyon sokféle frizura, fonat készíthető el. Ráérősebb napokon ellehet vele bíbelődni. De nem vagyok a hajvasalás, s hővel történő göndörítés híve, persze különleges alkalmakkor azért mégis csak...


in brevi...

H. Crag

Megjegyzések