Körömápolás mesterfokon

Főként nyáron szeretem a körmeimet kifesteni színesebbnél színesebb színekre, ezzel is vidámságot víve a meleg nyári napokba. Illetve általában az outfitemhez illesztem a körmeim színét is, hogy harmonizáljanak, hisz ez is úgy működik, mint egy fajta kiegészítő.
S ha körömfestésre adom a fejem, akkor én szeretem ráfordítani az időt, hogy szép, igényes legyen.
Sajnos nincsenek mindig kifestve a körmeim, mivel nem mindig szánom rá az időt, s inkább valami másra fordítom. De nem is olyan nagy baj ez, néha hagyni kell a körmeinket kicsit levegőzni is, mert a körömlakk mégis egy burkot képez felettük.


Hogy is zajlik az én körömápolási rutinom?
Erre is fontos oda figyelni, hiszen hiába vagyunk a leggyönyörűbb ruhában és sminkben, hogy ha a körmeink hosszúak, koszosak, ápolatlanok.

Először is lemosom az előző körömlakkot, ha épp volt.
Az én nagy kedvenc körömlakk lemosóm a Farmasitól ez az aloe verás változat. Különlegessé, hogy nincs az a tipikus erős szaga, mint a legtöbb körömlakk lemosónak, mégis csodálatosan működik. Illetve nagyon jó az adagolója, hiszen a kis szivacsunkat csak rá kell tenni a tetején található korongra s lenyomni, így a megfelelő mennyiséget tudjuk felvenni. Ez a fajta adagolási módszer még a legutolsó cseppet is felszívja a flakonból, ráadásul lecsavarható a teteje így egészen biztosak lehetünk abban, hogy nem megy kárba. Ráadásul után lehet tölteni ezt az adagolót, mert lehet kapni külön ilyen folyadékot adagoló nélkül. Bátran tudom ajánlani. És viszonylag elérhető áron található meg ( Rossmann ).Ezután mindig alaposan megmosom a kezem és levágom a körmeim. Utána lereszelem, hogy szép legyen az íve. Majd pedig egy körömreszelőre emlékeztető eszközzel ( polírozó ), szépen lepolírozom. Mit is jelent ez? Eme okos kis találmánynak három különböző érdességű felülete van, amit már tapintásra is érzékelhetünk, de természetesen fel is van rajta tüntetve. Mind a három felületével áthaladok a körmeimen és ettől szép, egységes textúrát kapok, amin sokkal szebben fog mutatni a körömlakk. További jó tulajdonsága, hogy erősíti a körmöket is.


Következő lépésként mielőtt kiválasztanám a színskálából a megfelelő színt áthaladok ezzel az átlátszó Avonos termékkel a körmeimen. Egyrészt meghosszabbítja  a körömlakk élettartalmát, már csak ezért is érdemes beszerezni, másrészt 5 az 1-ben, így különböző pozitív hatásait is kifejti körmeink egészséges állapota megőrzése érdekében.
A honlapon már csak egy újabb változatot találtam, ami miatt kicsit szomorú vagyok, mert számomra ez is agyon bevált. De majd ezzel is kísérletezek, bár sejtéseim szerint ez is nagyon jó hatásokkal fog bírni, ha nem jobbakkal. Most épp akciós, úgy, hogy lehet én majd most fogom beszerezni: ittEzt követően jön a festés, s díszítés. Ehhez is van rengeteg okos eszköz, s technika, úgy, hogy hamarosan majd erről is érkezik a folytatás...in brevi...

H.Crag

Megjegyzések