Sminkek minden mennyiségben

Ha már szó volt az egészséges bőrápolási termékekről, akkor legyen szó kicsit a sminkekről is. Mivel megtanultam egy csomó mindent  a bőrről, és a különböző kémiai anyagokról, amik a krémekben, vannak, roppant mód foglalkoztatni kezdett az, hogy milyen anyagok vannak a sminkekben. Mi az, amit én nap, mint nap az arcomra kenek. S milyen jól tettem, hogy ennek is utána jártam. Ha elkezdjük sminkelni magunkat, nagyon fontos, hogy már a legelején valami tudatosságot kövessünk. Persze ez nehéz,  én is beleestem abba a hibába, hogy ész nélkül vettem mindenfélét. Elkezdtem nézni sok Youtubert akinek csodás, sok sminkje volt, így én is sokat akartam. De nagy butaság ez. Mert nagyon nem mindegy, hogy mit kenünk magunkra. Inkább kevesebb termékünk legyen, de az nagyon szuper, minthogy sok káros anyagból összekomponált használhatatlan termék tulajdonosai legyünk. És ne essünk abba a hibába sem, hogy azt gondoljuk, hogy ami drága az biztos jó és, ami olcsó az biztos rossz, mert ez sem feltétlen igaz.


A bőrápolási termékek listája mellett így született meg az én smink termékes listám is. A sminkek esetében  is fontos figyelembe venni a bőrtípust, főként az alapozó és korrektor kiválasztásakor.
Az alapozóknak rengeteg fajtája létezik és hihetetlen sok márka van...így aztán talán senki sem tudja megmondani, hogy melyik a legjobb, mert lehetetlenség mindet kipróbálni. Az alapozó választásáról, színéről, az ecset választás rögös útjairól és további bonyolult kérdésekről szintén lesz még bejegyzés, hisz ne üssünk el minden legyet egy csapásra...

De jöjjenek az én általam szeretett és bevált termékek:
Bátran tudom ajánlani ezeket kezdő sminkes tanoncoknak, s már gyakoroltabbaknak is. Ne feledjük egy jól felszerelt sminkszett nem egyik napról a másikra születik!
  • Pupa: Like a Doll folyékony alapozó ( 4590,-  Pupa szaküzletek) Számomra nagyon bevált ez az alapozó. Mivel kombinált bőröm van, nem akartam matt finisű alapozót, mert a szárazabb részekbe beül és olyan művi hatása lesz. Így esett a választásom erre a normál fényűre. Az eloszlatása nagyon könnyű ( ecsettel is illetve beauty blenderrel ( szivaccsal ) is). Az összetevőit nézve pedig az alapozókhoz képest egészen szép.

  • Rimmel: Wake me up korrektor ( Rossmann, Dm, Müller )Korrektor terén elég sokat beszereztem már, de még mindig nem találtam meg az igazán megfelelőt. Talán eddig erre szavaznék a leginkább.

  • NYX: finishing powder poudre de finition ( 3990,- NYX szaküzletek ) Az összetevője csodálatos ( szilícium - ásvány ), természetes, és valóban szépen mattosít. Az ára kicsit borsos, de nagyon sokáig elég, úgy, hogy abszolút megéri.

  • Sleek: paletták. ( Müller ) A divatblogerek hozták be hazánkba. Hihetetlen minőségűek, és ár arányban ahhoz képest nem olyan borsosak. A highlighter, a countour és szemhéj palettákat láthatjátok a képeken. Pigmentáltak, és a színek nagy választéka tárul elénk. Összetevőit tekintve nem tökéletes, de még belefér.
  • Rival de Loop ( Rossmann ) kontúr paletta.


  • Essence: lash princess dúsító szempillaspirál ( Rossmann, Dm 1249,- ) A legjobb szempilla spirál, amit valaha használtam.
  • Catrice: Calligraph tusfilc.( Müller ) Ha épp most tanulsz tusvonalat húzni, akkor semmi kétség afelől, hogy erre van szükséged, mert roppant könnyű vele dolgozni.
  • Essence:műszempilla ( Rossmann, DM ) Nem szoktam műszempillát hordani, de nagyon vágytam arra, hogy kipróbáljam. Nekem bevált. Hétköznapokon nem hordanám, de egy-egy nagyobb alkalomra, csodásan megfelel.
  • Rival de Loop: Eyeshadow Base, Eyeshadow ( szemhéj bázis, szemhéj festék - Rossmann ). Sokan nem tulajdonítanak elég nagy jelentőséget a szemhéjbázisnak, pedig nagyon fontos. Egyrészt tartósabb lesz a szemsminkünk, másrészt nem engedi beszívódni a szemhéjfestékeket a szembe, egyfajta védőburkot is képez.
  • Lovely: K-lips ( Rossmann 1290,- ) Tartósak, szép színek...mást nem is kell mondanom róluk.H. Crag

in brevi...

Megjegyzések