Kozmetikusnál

Ellátogattam a hetekben a kozmetikushoz. Sajnos, én sem vagyok megáldva a tökéletes bőr szentségével, így nem árt néha-néha ( kb. 3 havonta ) ellátogatnom egy arctisztításra.
Szerencsére sose voltam, az a majd én megcsinálom magamnak típus. Hiszen nem ez a szakmám, nincsenek megfelelő higiéniai körülményeim hozzá.
Érdemes rászánni az időt, pénzt, mert hosszú távon meghálálódó, nem maradnak majd hegecskék az arcunkon. S hát nem fogok nagy titkot elárulni: bizony, fájdalmas is. Eme kezelést nem csak lányoknak, hanem bizony fiúknak is nagyon ajánlom figyelmébe. Mert hát nem szégyen...legyünk fiúk vagy lányok, tiniként a legtöbben érintve vagyunk a kérdésben.


Hogy is zajlik egy ilyen folyamat?
Először is időpontot kell kérni az adott kozmetikába. Ha eljött a "nagy nap", akkor pedig oda látogatunk. A kezelés időtartama kb. 1 óra, de sok mindentől függ, pl.: attól is, hogy épp, milyen minőségű-állapotú a bőrünk.

Milyen lépésekből áll?
Először is leterítenek ránk egy pihe puha kendőt, hogy semmilyen krém ne fogja össze a ruhánkat, majd lemossák az arcunkat egy-két vattakorong segítségével.

Következő lépésként egy gőzgépet irányítónak az arcunkra, amely fellazítja a pórusokat. Eleinte furcsa érzés lehet, de csukjuk be a szemünket, relaxáljunk. Olyan, mint egy mini, arc szauna. Harmadik lépésben jön a fájdalmas rész: a "nyomkodás". Vagyis szép nevén a tisztítás. Általában belülről halad a kozmetikus kifelé. Miután ezzel végzett egy érdekes eszközzel halad végig a bőrfelületünkön, amely a mini mikrosérüléseket összehúzza ( kis bizsergető érzés ).

Utolsó lépésként pedig mindenféle hidratáló maszkot, krémet kapunk, bőrtípustól függően. Amíg ez az arcunkon van kicsit tudunk relaxálni, pihenni, átengedve magunkat a kényeztetésnek. Végül ez is lemosására kerül, s már készen is vagyunk.


Utóhatások...
A kezelések után közvetlenül nem vagyunk éppen toppon,már küllemi szempontból, úgy, hogy ne másnapra szervezzünk egy randit. Azonban 3-4 nap elteltével regenerálódik a bőr és sokkal simább tapintású is lesz. Szóval tapasztalhatóan megújul, felfrissül.


H.Crag

in brevi...

Megjegyzések