Magvas ropogtatnivaló

Az utóbbi háromnegyed évbe teljes mértékben lemondtam mindenféle édességről ( sport szeletek, milka csokik, sütemények, stb.. ) s számomra ez nem is lemondás, mert nem érzem a hiányt, legalábbis ilyen hosszú idő távlatából nézve. És nagyon büszke vagyok magamra, hogy ezt sikerült elérnem. S ezt teljes szigorúsággal be is tartom, nincsenek kivételek. Természetesen ez is egyén függő van akinek nem olyan nagyon nagy lemondás ez, és vannak akik azért egyszer-egyszer szívesen bekapnak valami nassolni valót, szerintem ez is teljességgel rendben van, ettől még ugyanúgy táplálkozhatunk egészségesen. A lényeg, hogy ne hasonlítgassuk magunkat másokhoz ez nagyon fontos. Döntsük el a saját álláspontunk és tartsuk magunk ahhoz. Apró lépésenként haladjunk, hogy sikereket szerezzünk és ne kudarcokat. A hasonlítgatás nem csak azért nem jó, mert teljes kedvelvevő, hanem mert lelkileg is lefogjuk értékelni magunkat, már pedig ez a legnagyobb hiba, amit csak elkövethetünk.



De az ember néha mégis elropogtatna valamit ebéd után, vagy egy kis teához uzsonnára enne valamit. Itt egy szuper egészséges recept, aminek az elkészítése szinte gyerek játék, mindig tudjuk variálni, így megunhatatlan és mind ezek mellett olyan isteni finom, hogy azonnal mindenkinek a szívébe lopja magát. A receptet itt találod. ( A lényege az, hogy 100g különböző magokból álló elegyet egy tojással vegyítsük, tegyük tepsire egy kanál segítségével, majd a sütőben 12-15 percig süssük. )
Én bátran kísérleteztem a különböző fűszerekkel, a legutóbbiba még egy kis chili is került, mert a csípős ételek is rendkívül jók kis mennyiségben a szervezetnek) . Az íze valami mennyei...



in brevi...
Bokodil

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések