Ebéd 1.

Nehéz mindig kiagyalni, hogy mit főzzünk ebédre...legyen egészséges, könnyen elkészíthető, laktató, a kevés, könnyen beszerezhető alapanyag sem hátrány.
 Így gondoltam elindítok egy ebéd sorozatot, melyben segítséget nyújtok ebbe a nehéz feladatba kompletten összeállított ebédekkel.
Előétel: Brokkoli krémleves

Alapanyagok:
- 1 brokkoli
- 2-3 nagyobb krumpli
- só, vegeta fűszerek ( ízlés szerint )
- tejszín

Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd tegyük mellé a felvágott krumplikat. Ezt követően engedjük fel vízzel a lábast, úgy, hogy ellepje brokkolit s a krumplit. Sóval, vegeta fűszerekkel ízesítsük, majd kezdjük el melegíteni. Amikor már megpuhult botmixer segítségével pépesítsük a kívánt állaghoz. Engedjük fel tejszínnel. Várjunk, amíg kicsit hűl, s aztán tálálhajuk, fogyaszthatjuk,



Főétel: Tojással töltött hústekercs krumplival és csalamádéval

Alapanyagok a hústekercs elkészítéséhez:
- 50 g vaj
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 700 g darált disznóhús
- 2 kiskanál mustár
- 1 tojás
- 450 g leveles tészta
- 3 főtt tojás
- só, bors

Elkészítés:
Alacsony lángon, vajon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát és a petrezselymet. Az így kapott alapot keverjük össze a hússal, egy tojással, mustárral, valamint sózzuk, borsozzuk, ízlésünk szerint és hagyjuk egy ideig állni.
Terítsük ki a leveles tésztát, tegyük rá a darált húsos alap felét. A főtt tojásokat vágjuk félbe, azt is helyezzük a leveles tésztára, végül a húsos alap másik felét tegyük az eddigiek tetejére. Ezt követően óvatosan kezdjük el föltekerni az egészet. A tetejét kenjük be tojássárgájával, illetve vágjunk kis bemetszéseket a tekercsbe. 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe 40 percet süssük.
Köretként készíthetünk krumplit.



in brevi...

H. Crag

Megjegyzések